Giresun Epoksi Enjeksiyon Nedir?
Giresun Epoksi Enjeksiyon Nedir?
Giresun epoksi enjeksiyon çözümleri betonarme yapılarda meydana gelen çatlak ve boşlukların doldurulmasını sağlayan uygulamalar olarak ifade edilmektedir.
Epoksi enjeksiyon çözümleri; beton duvarlar, levhalar, kolonlar ve iskelelerdeki hareket etmeyen çatlakları onarmak için ekonomik bir yöntem olarak ifade edilmektedir. Betonu önceden çatlamış olan mukavemetine geri getirme işlemi yapılmaktadır. Sıklıkla, güçlendirme ve restorasyon için epoksi enjeksiyonla birlikte iç veya dış takviye kurulur.
Genel epoksi enjeksiyon reçineleri ile genişliği 0.013 mm'ye kadar dar olan çatlaklara çatlak enjeksiyonu başarıyla yapılabilmektedir. Daha az genişliğe sahip çatlaklar epoksi veya 200 cps düşük viskoziteye sahip diğer polimer sistemleri ile enjekte edilebilir. Epoksi veya poliüretan türünün ve enjeksiyon için gereken sürenin çatlak genişliğine, duvar kalınlığına ve diğer koşullara bağlı olarak her iş için değişeceğini unutmayın.
Giresun Epoksi Enjeksiyon İşleminin Uygulanması
Epoksinin sağlam betona yapışmasını sağlamak için çatlağı ve etrafını çevreleyen yüzeyi temizleyin. Asgari olarak yapıştırılacak yüzey tel fırça ile fırçalanmalıdır. Yapıştırmanın düzgün bir şekilde yapışmasını sağlamak için yağ, gres veya diğer yüzey kirleri çıkarılmalıdır. Temizleme sırasında çatlağa herhangi bir pislik çarpmamaya dikkat edin. Temiz, yağsız basınçlı hava kullanarak, tozu, kiri veya biriken suyu gidermek için çatlağı temizleyin. Enjeksiyon sırasında çatlak kuruysa en iyi sonuçlar alınacaktır. Çatlaktan sürekli olarak su sızıyorsa, epoksi enjeksiyonunun uygun bir onarım sağlaması için akış durdurulmalıdır. Aktif olarak sızan bir çatlağı onarmak için poliüretan reçineler gibi diğer malzemeler gerekebilir.
Giresun Epoksi Enjeksiyon İşleminde Dikkat Edilecekler
Birçok uygulama için çatlağı kapatmak için ek hazırlık gereklidir. Bir yüzey kaplama malzemesinin bir asit veya kimyasal çözücü kullanılarak çıkarıldığı durumlarda, çatlağı aşağıdaki gibi hazırlanması gerekir.
- Temiz, sıkıştırılmış hava kullanarak, kalan kalıntı ve sıvıyı temizlenmelidir.
- Artıkları yüksek basınçlı yıkama veya buharlı temizleme ile giderilmelidir.
- Çatlakta kalan suyu temiz basınçlı hava ile üflenmelidir
Betona bir kaplama, dolgu macunu veya boya uygulanmışsa, yapıştırma epoksi (Epoksi Harç) yerleştirilmeden önce kaldırılmalıdır. Enjeksiyon basıncı altında bu malzemeler kalkabilir ve sızıntıya neden olabilir.
Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için Giresun şehri ve Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Merkez, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere ilçelerinde çalışmaktayız. Bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilir. Hizmet ve destek talebinde bulunabilir, ücretsiz keşif yaptırabilirsiniz.